Individual Page


Family
Marriage: Children:
  1. Thorvald Nicolai Johansen: Birth: 12 JAN 1871 in Dragør. Death: C 1950 in Australien

  2. Knud Harald Johansen: Birth: 29 DEC 1873 in Dragør. Death: 9 DEC 1956 in Dragør

  3. John Hans Johansen: Birth: 22 FEB 1876 in Dragør. Death: 1 NOV 1917 in Københavns Sygehus Frederiksberg

  4. Johanne Margrethe Johansen: Birth: 5 NOV 1877 in Dragør. Death: 12 MAR 1964 in Dragør

  5. Carl Jørgen Johansen: Birth: 12 AUG 1881 in "Walløehus" Vestgrønningen 36. Death: 22 AUG 1955 in Dragør


Sources
1. Title:   Vidner ved vielse: D. J. Blichmann & K.H. Walløe

Notes
a. Note:   Brev af 7. oktober 1883 Fra Skibsdrengen Thorvald Johansen på barken "Mathilde" af København (reder Jan Walløe 1810-1890) til hans moder Trine Knud Walløe, Vestgrønningen 35 Dragør "Walløehus"
  Kære Moder
  Nu da fader er død og han altså ikke kan skrive til dig så vil jeg nu tage pennen og fortælle dig hvorledes fader havde det sidste dage. Fader blev syg den 17. august Jeg tror at han havde fået feber en dag da vi var oppe at fylde vand, Fader lå nu syg otte dage om bord, men da der var en styg lugt i kahytten af kubralasten fik suppercagoen fader overtalt til at ligge i land, fader kom så i land den 25. august og var meget dårligt med ham om aftenen den 6. september lettede vi anker og gik til søs. Den 10. september om eftermiddagen var fader meget bedre, men om natten må fader blevet meget syg for da kl. var et kv. over to kaldte Smit (2' styrmand Adrian Schmidt (1862-1946) på mig og da var fader uden samling jeg fik nu ikke talt med fader mere thi da kl. 10. m.over tre da døde fader. Næste morgen blev fader sygt ind i sejldug og klokken 9 om morgenen blev fader båret hen midtskibs, her bad styrmanden fadervår hvor på han kastede jord på fader derpå blev der sunget to salmer, og så firede de fader ned i vandet hvor han straks sank.
 Sidt i september kom vi til Markassar (Indonesien) og da Ebert Schmidt og Peter Bidstrup havde feber så kom de begge på hospitalet. Jeg er nu mønstret og har 10. kr. om måneden.
 Nu vil jeg ikke skrive mere denne gang, men slutter mit brev med hilsen til mine brødere, og til dig kære moder fra din søn.
 Thorvald N. Johansen Thorvald Johansen var som skoledreng ikke nogeet dydseksemplar, lærerne havde vanskeligt ved at styre ham, han blev derfor som 13 årig taget ud af skolen og kom på den skæbnesvangre rejse fra Landskrona til Siauw i Ostindien, hvor under kaptajnen døde om bord. Thorvald havnede senere i Australien, hvorfra familien ikke i mange år hørte fra ham og hans skæbne, men da hans døtre blev voksne, optog de korrespondance med familien i Dragør.
 Men der er ingen i familien der ved nogen om slægten i Australien.
  På samme rejse med barken "Mathilde" omkom skibets letmatros, Dirch Jørgen Blichmann fra Dragør.
 Malayerne bar ham, liggende på bambusstokke, på deres skuldere til kirkegården. Fulgt af skibskammeraterne, bl.a. styrmand Adrian Schmidt (1862-1946), letmatroserne Egbert Schmidt (1865-1945), Peter Bidstrup (1864-1924 og Hans Steffensen (1862-1923), alle fra Dragør.
  På Dragør's kirkes østgalv er opsat en mindetavle for dem der blev derude hvor Dirch Jørgen Blichmann og Carl Julis Johansen liv sluttede ude i det fjerne. Deres navne er blevet til et varit minde.


RootsWeb.com is NOT responsible for the content of the GEDCOMs uploaded through the WorldConnect Program. The creator of each GEDCOM is solely responsible for its content.