Individual Page


Notes
a. Note:   De to Mathiaseres triste skabe Julius Mathias Larsen 1874-1907 søn Lars Ole Larsen 1827-1905 og Karen Cri1les Petersen 1832-1910. Mathias Riber 1880-1907 søn Jakob Peter Riber 1843-1935 og Neel Edvard Passer 1848-1919. Bror og svigerinde til først nævte. Julius Mathias var kaptajn på damperen "Alfred Erland" af København. Schack Stenberg rederi. Skibet var på en rejse fra Libaro til Grangemouth i Skotland med props og jernbanesvæller. I stærk storm og tåge løb skibet på et skær ud for den klippefuld kyst ud for fjorden ved Firth of Fork den 16. oktober 1907. Deres nødråb blev hørt i land, og der blev iværksat en redningsaktion for at rede dem, der blev affyret 6 raketter fra stranden, men uden at få forbindelses med de skibbruddene. Der var efterhånden kommet mange mennesker på stranden, som blev oplyst af fakler og man prøvede at opmuntre de skibsbrudene med tilråb. De første nødråb hørtes kl. 20:15 men ud på natten ved kl. 1:30 hørtes det ikke mere. de må også på dette tidspunkt havde Været så udmattet at de ikke kunne se at der var noget håb tilbage. Næste morgen var skibet slået til vrang og stod tæt op ad kysten, Besætningen der var på 16 mand, ikke alle blev fundet, dem der blev fundet var stærkt medtaget så de ikke kunne identificeres. En velstillet engelsk dame sørgede for at de alle kom i en fællesgrav på Skt. Abbs Head. De tog ovennævnte er mindet på Dragørs kirke Østgalv. Der har senere varet en søn af Julius Mathias Larsen, og hans familie på stedet og talt med nogle af dem der var med den triste nat ud for kysten. Da Saint Abbs er en meget lille by vakte det stor opsigt, da der kom gæster fra Danmark, og det fik en venlig modtagelse. Da Julius M. Larsen omkom, ventede hans kone Bertha sig, hun fik en søn som er døbt Julius Larsen, kom senere til at hede Julius Jahn og har et lille gartneri på Limfjordsvej i Vanløse.
  Dette forlis var omtalt Politikken den 19 oktober 1907 side 3 og 4. Det fortælles at skibshunde Carlo overlevede forliset.
  Julius Mathias Larsen havde også en søn født 1902 Jacob Jahn der sejlede i mange år sejlede som maskinmester, var i en årrække bosat på Slottet i Dragør bor nu på Englandsvej. Det er Jacob der to gange har været i Skotland.
 Anno 1987 Regnar Walløe


RootsWeb.com is NOT responsible for the content of the GEDCOMs uploaded through the WorldConnect Program. The creator of each GEDCOM is solely responsible for its content.